Pressemeddelse den 4. februar 2011

Gå i vinterhi på Kulturhuset Brønden i vinterferien
I en måned har 4B, 4C og 4D på Brøndby Strand Skole deltaget i huskunstnerprojektet som afsluttes med en sanselig og poetisk udstilling på Kulturhuset Brønden i Vinterferien.

På udstillingen kan man krybe ind i en kugleformet Vinterhi-installation, og lytte til børnenes refleksioner over temaet. Man kan også gå på opdagelse i de 65 personlige vinterhimodeller, som er børnenes helt egne tilflugtssteder i kontrast til vintermørket.

Citat: Marianne Bramsen ”Den konkrete målsætningen med projektet har været at udforske det kugleformede rum i et krydsfelt mellem samtidskunst og scenografi. Den mere subtile målsætning med tematikken har været at styrke børnenes egne kreative rum, så de billedligt talt har et 'Vinterhi' at trække sig tilbage til, hvis verden omkring dem er kold og mørk.”

Projektet er et samarbejde mellem Kulturhuset Brønden og Brøndby-Bibliotekerne.

Huskunstnerne i projektet er scenograf Sarah Cederstrand og billedkunstner Marianne Bramsen. De har tidligere arbejdet med kunstprojekter for børn hver for sig, og arbejder for første gang sammen i dette projekt.

Projektet er støttet af Statens Kunstråd gennem Huskunstnerordningen, hvor skoler og institutioner fra vuggestuer til gymnasiet kan søge midler til afholdelse af et projekt med en huskunstner, dvs. en professionel kunstner.

Sponsoret af Glostrup Produktionshøjskole, Brøndby Produktionshøjskole, Smedeværkstedet, Foreningen Tidsrum, Tapetorama og Dansk Avistryk.

Vinterhi kan opleves på turné i Brøndby fra den 12 februar.
Uge 7-9 Brønden, Brøndby Strand Centrum 60, 2660 Brøndby Strand

Uge 11-12 Brøndbyøster Bibliotek, Brøndbyøster Boulevard 22, 2605 Brøndby

Uge 14 Brøndby Strand Skole Overbygningen, Dyringparken 1, 2660 Brøndby Strand

Kontaktperson for yderligere oplysninger
Anne Bregenov-Larsen, kulturkoordinator Brønden

Direkte: 43282070
Mobil: 40246686
E-mail: aas@brondby.dk